Yaşam

Atatürk Kültür Merkezi’nde Bu Hafta (10 – 16 Nisan)

YENİ HAYAT // 11 NİSAN // AKM TİYATRO SALONU // 20.30

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Çağdaş Dans Topluluğu MDTist, çağdaş ve çağdaş dansın dinamizmini fiziksel ve beden diline yansıtan “Yeni Hayat” performansıyla 11 Nisan Salı günü AKM Tiyatro Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak. Çağdaş yaşamdaki bağı, umudu ve coşkuyu beş farklı koreografiyle izleyiciye aktaran gösteride Canberk Yıldız, “Parti”, Alper Carpenter “Koz”, Huri Murphy “Neva”, Ferhat Güneş “Hep” isimli orijinal koreografileri seslendirecek. ” ve Chiara Giorda “Söz”. Müziği Onur Seçki’ye, sahne tasarımı MDTist ve Serdar Kalmaz’a, kostüm uyarlaması Mdtist’e, ışıklandırması Taner Aydın’a ait.

DERVİŞ // 13 NİSAN // AKM TİYATRO SALONU // 21.00

Atatürk Kültür Merkezi, Anadolu’nun “Derviş”i Yunus Emre’nin sevgiyi, aşkı ve hakikati arama çabasından ilham alan “Derviş” dans gösterisine 13 Nisan Perşembe günü ev sahipliği yapacak. Kültür ve Turizm, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün Devlet Halk Dansları Topluluğu’nun sahneye koyduğu “Derviş”, 13 Nisan’da Atatürk Kültür Merkezi AKM Tiyatrosu’nda sanatseverlerle buluşacak. Salon. Anadolu’nun gözü, kulağı, konuşan dili Yunus Emre’nin yaşam öyküsünden esinlenerek hazırlanan 80 dansçının yer aldığı muhteşem gösteri, büyük şairin eşsiz mirasına bir saygı duruşu niteliğinde.

KURBAN KIZ // 14, 15 NİSAN // AKM TİYATRO SALONU // 20.30

William Shakespeare’in en ünlü oyunlarından biri olan Hırçın Kız, İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımıyla 14 ve 15 Nisan’da Atatürk Kültür Merkezi’nde AKM Tiyatro Salonu’nda tiyatroseverlerle buluşuyor. Oyun, Signor Battista’nın biri son derece hırçın ve inatçı, diğeri uysal ve uyumlu iki kızının evlilik maceraları etrafında dönüyor. Battista’nın huysuz büyük kızı Katerina, küçük kızı Bianka’nın kocasına ulaşmadan evlenmesine izin vermeyeceğini açıklar. Küçük kızın talipleri bu kilidi açması için Petrukio’ya başvururlar. Petrukio evlenip kadının yüklü çeyizini giydirip onu ehlileştirmeye ve terbiye etmeye çalışırken, Bianka’nın talipleri de çeşitli işlemlerle genç kıza yaklaşıp onu baştan çıkarmaya çalışır. Katerina’nın erkek egemen ortama direnme çabasıyla, Bianka’yı elde etmek için kurulan entrikalar bir tür girdap yaratacaktır.

İSTANBUL DEVLET SENFONİ ORKESTRASI // 14 NİSAN // TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.30

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, DenizBank Konserleri kapsamında 14 Nisan’da gerçekleştirdiği ‘İtalyan Film Müziği’ konseriyle en sevilen sinemaların efsane bestelerini müzikseverlerle buluşturuyor.   Türk Telekom Opera Salonu’nda sahne alacak olan İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, İtalyan bestecilerin efsanevi film müziklerinden oluşan repertuarıyla seyirci karşısına çıkacak. Şef Nadir Sakpınar yönetiminde gerçekleşecek konserde Tülay Uyar hatip soprano olarak sahne alacak.

ŞEHNAZBÛSELIK // 16 NİSAN // AKM TİYATRO SALONU // 11.30

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, Türk müziğinin neoklasik dönemine ilişkin eserlerden oluşan repertuarıyla 16 Nisan Pazar günü Şehnazbûselik’i AKM Tiyatro Salonu’nda sanatseverlerle buluşturuyor. Konserin ilk bölümünde Mehmet Hulusi Yücebıyık liderliğindeki koro, bestesi Nalizade Ali Dede’ye ait şehnazbuselik makamındaki eserler ile Zekai Dede Efendi’nin ağır ağır semaillerini seslendirecek. Konserin ikinci bölümünde solist Anıl Yurttaş ve Aybige Demir Okan, acemaşiran ve hicaz makamlarında besteleri müzikseverlerle buluşturacak. Konserde ayrıca karcığar ve köçekçe ezgilerinden şarkılar da yer alacak. Klasik Türk Müziği sevenler Bekir Ünlüataer’in gazelini de karcığar köçekçe’de dinleme şansı bulacaklar.

İSTANBUL’DA RAMAZAN // 16 NİSAN // TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 21.00

Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü sanatçıları, İstanbul’da eski Ramazan ruhunu yansıtacak bir Ramazan konseri ile 16 Nisan Pazar günü Türk Telekom Opera Salonu’nda sahne alacak. Kadim Ramazanlar, saraylardan köşklere, kahvehanelerden sokaklara şiirler, müzikler ve fıkralarla izleyiciyi geçmişe doğru bir yolculuğa çıkaracak. Sanat yönetmenliğini ve orkestra şefliğini Mehmet İhsan Özer’in üstlendiği konserde solist olarak Ahmet Özhan, Ömer Faruk Belviranlı, Bekir Ünlüataer ve İsmail Altunsaray yer alacak. Özata Ayan’ın yazdığı Ramazan gelenekleri, Mehmet Önder’in anlatımıyla seyirciyle buluşacak.

AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİNDE BU HAFTA

ERKEN MÜZİK ATÖLYESİ // 11, 12, 14, 15 NİSAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ //14.00, 14.00, 14.00, 12.00

Çocukları erken yaşta müzikle tanıştıran Erken Müzik Atölyesi, davuldan metalofona, ritim çubuklarından üçgen zillere kadar pek çok enstrümanı küçük sanatçıların hayatına sokuyor. Bu sayede çocuklar hem ritim duygusunu geliştiriyor hem de bir orkestranın modülü olma, el-göz-beyin uyumunu geliştirme, konsantrasyonu artırma gibi kazanımlar elde ediyor. Eğitmen Eda Kocatürk yönetimindeki atölyede müzikle tanışan 4-6 yaş arası çocuklar, oyun ve müzikle keyif katıyor.

  ÇOCUKLAR İÇİN YARATICI DRAMA ATÖLYESİ // 11, 12,13,14 NİSAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 16.00

AKM, 4-6 yaş arası çocuklara çok yönlü yaratıcılık kazandırmak amacıyla çocukların sosyal becerilerini geliştiren Yaratıcı Drama Atölyesi düzenliyor. Çocuklara hayal kurma, rol yapma ve topluma inançla kendilerini ifade etme deneyimlerini yaşatan atölyenin ardından minikler, sanat yoluyla konsantrasyon, işbirliği ve aktif görev alma açısından güçlenirken, iletişim ve iletişim becerilerini de geliştiriyor. dil becerileri.

RİTİM ATÖLYESİ // 11, 12, 14, 15 NİSAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ //15.00, 15.00, 15.00, 11.00

Ritim Atölyesi çocuklara hem eğlenceli hem de eğitici bir deneyim sunuyor.   Eğitmen Eda Kocatürk yönetiminde düzenlenen atölyede çocuklar, kendilerine dağıtılan vurmalı çalgılarla önce ritim kalıplarını öğreniyor, ardından toplu olarak oluşturdukları ritim setleriyle çalınan müziğe eşlik ediyor. Atölye, çocukların içlerindeki müzisyeni ortaya çıkarmaları için keyifli bir fırsat yaratıyor.

ÇOCUKLAR İÇİN UKULELE ATÖLYESİ // 15 NİSAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ //16.00

AKM Çocuk Sanat Merkezi’ndeki Ukulele Atölyesi, yeni bir enstrümanı müzikseverlerle buluşturuyor. Ukulelenin temel akorlarını ve parmak kombinasyonlarını öğrenen çocuklar, atölye için belirlenen şarkıyı hep birlikte çalıp söylüyorlar. Her atölyede yeni müziklerle tanışan çocuklar, doyasıya eğlenirken aynı zamanda geniş bir ukulele repertuvarına hakim oluyorlar.

RESİM ATÖLYESİYLE TANIŞIYORUM // 11, 12, 15, 16 NİSAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ //16.00, 16.00, 11.00, 11.00

AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde Metin Ceyran’ın eğitmenliğinde düzenlenen ‘Resimle Buluş’ atölyesi, 4-6 yaş ortasındaki minikleri sanatın büyülü dünyasıyla buluşturuyor. Her atölyede farklı bir tema ile fotoğraf çeken çocuklar zihinsel, fiziksel ve ruhsal olarak da gelişiyor.

RESİM SEVGİSİ ATÖLYESİ // 11, 12, 15, 16 NİSAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ //15.00, 15.00, 12.00, 12.00

Metin Ceyran ile Fotoğraf Sevinci Atölyesi, AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde geleceğin ressamlarını yetiştiriyor. Farklı temalarda özgün fotoğraflar oluşturan 7-11 yaş arası çocuklar, duygu ve düşüncelerini kağıda aktarırken zengin iç dünyalarını da boya ile ifade ediyor.

MİNİ BALE ATÖLYESİ // 15, 16 NİSAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ //13.00

AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde Can Kandara eğitmenliğinde gerçekleştirilen Küçük Bale Atölyesi, 4 ve 5 yaşındaki geleceğin sanatçılarını küçük yaşlardan itibaren sanatın güzellikleriyle tanıştırıyor. Atölyede çocuklar sadece dans ve ritim becerilerini arttırmakla kalmıyor, bale figürlerinin sağladığı düzen ve ölçü ile el, kol ve bacak uyumunu da geliştiriyor, animasyonlu masal ve hikâyeler ışığında hayal güçlerini zenginleştiriyor, pürüzsüz bir oyun deneyimi yaşıyor. , kararlı ve güçlü gövde.

ÇOCUKLAR İÇİN DANS ATÖLYESİ // 15, 16 NİSAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ //15.00, 16.00

Yaratıcılığı ifade etmenin en keyifli yollarından biri olan dans çocuklarla buluşuyor. AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde Can Kandara’nın eğitmenliğinde 7-12 yaş arası çocuklar, her zaman bilinen müziklerle çeşitli kombinasyonlar oluşturarak özgün dans hareketleri yaratıyorlar. Çocuklar, müziğin ve dansın büyüsüne kapılırken vücut uyumu ve ritim duygusu da gelişir.

ÇOCUKLAR İÇİN YARATICI DANS ATÖLYESİ // 15, 16 NİSAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ //14.00, 15.00

AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde Yaratıcı Dans Atölyesi, 4-6 yaş arası minik sanatseverlere yaratıcılıklarını dansla ifade etme fırsatı sunuyor. Sevdikleri müzikler eşliğinde kolay dans hareket kombinasyonları ile tanışan çocuklar, dans ederken doğaçlama yapmayı ve hayal güçlerini kullanmayı da öğreniyor. Can Kandara’nın eğitmenliğinde minik dansçılara akranları ile doyasıya dans ettikleri keyifli bir deneyim sunan atölye, çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimine katkıda bulunuyor.

ÇOCUKLAR İÇİN DRAMA ATÖLYESİ // 11,12,13,14 NİSAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ //15.00

Çocuklar İçin Drama Atölyesi’nde 7-11 yaş arası çocuklar hayal güçlerini sahneye yansıtıyor. AKM Çocuk Sanat Merkezi’ndeki atölyede oyunculuk, animasyon ve doğaçlama öğrenen çocuklar, bir etkinlikten başlayarak farklı maceralara atılıyor. Atölye, çocukların sosyal marifet, bağ kurma ve özgüven konularındaki yaratıcılıklarının eğlenceli bir şekilde gelişmesine katkı sağlıyor.

CAZ DANS ATÖLYESİ // 15,16 NİSAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ //16.00, 17.00

Atatürk Kültür Merkezi, 6-8 yaş arası çocukları dünyanın en seçkin caz eserleriyle buluşturuyor. Caz Dans Atölyesi’nde çocuklar önce caz eserlerini dinliyor, ardından yeni dans cümleleri öğreniyor. Son olarak müzikle birleşen cümleler bir dans koreografisine dönüştürülür ve çocukların yeni öğretileriyle bir dans performansı sergilenir. Bu kısa performansın da görsele dönüştürülerek ailelerin beğenisine sunulması Caz Dans Atölyesi’ni keyifli bir anı haline getiriyor.

BASKI ATÖLYESİ // 15 NİSAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 13.00

AKM Çocuk Sanat Merkezi, 10-12 yaş arası çocuklara özel matbaa atölyesi düzenliyor. 15 Nisan Cumartesi günü gerçekleşecek Baskı Atölyesi’nde çocuklar strafor kalıplardan kendi desenlerini tasarlayabilecekleri; Klasik yazma eserlerdeki baskıların nasıl yapıldığı, motiflerin ne anlattığı gibi klasik kumaş baskı tekniklerini öğrenecekler.

YAPRAKLI YAPRAKLI DOSTLARIM // 15 NİSAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 14.00

“#hermamabirnota” projesi kapsamında hem sokak hayvanları için güçlendirme sağlayan hem de çocuklar için ilginç etkinlikler sunan Atatürk Kültür Merkezi, 15 Nisan Cumartesi günü 6-10 yaş arası çocuklar için “Yapraklı Patili Dostlarım” atölyesine ev sahipliği yapıyor. 8 yıl. Proje kapsamında istekli öğretmen Nurgül Kocatürk’ün koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan atölyede çocuklar yapraklardan kolaj yaparak o atölye için seçilen hayvan görselini oluşturacak. Çocukların psikomotor becerilerini ve hayal güçlerini geliştirecek bu atölyede minikler, yarattıkları hayvanla ilgili bir müzik de öğrenecekler.

KENDİ PERSONELİMİ TASARLIYORUM // 15 NİSAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 16.00

AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde 15 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek Kendi Grubumu Tasarlıyorum atölyesinde çocuklar çeşitli boncuklarla kolye ya da bileklik yapımını deneyimleyecek. Nurgül Kocatürk, sahipsiz hayvanları desteklemek amacıyla geliştirilen #hermamabirnota projesi kapsamında atölyenin eğitmenliğini seve seve üstleniyor.

PİYANO İLE TANIŞIYORUM // 15 NİSAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 14.00

Atatürk Kültür Merkezi çocukları piyano ile tanıştırıyor. 15 Nisan Cumartesi günü AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Piyano ile Buluşma atölyesi, 4 -11 yaş arası çocuklara yepyeni deneyimler sunuyor. Koordinatörlüğünü #hermamabirnota projesi kapsamında coşkulu bir öğretmen olan Eda Kocatürk’ün üstleneceği atölyede çocuklar piyano öğrendikten sonra kısa bir resital dinletecekler. Daha sonra piyano enstrümanını denemek için fırsatlar olacak.

MARAKALAR ÜRETİMİ // 15 NİSAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 15.00

Çocuk Tasarımcılar Kulübü, 5-7 yaş arası çocuklara atık malzemeleri kullanarak kendi müzik aletlerini nasıl tasarlayacaklarını gösterecek. AKM Çocuk Sanat Merkezi’ndeki marakas yapım atölyesinde çocuklar, plastik tabaklar ve renkli kağıtlarla hem müzik aleti yapmaktan keyif alacak hem de geri dönüşüm konusunda farkındalık kazanacak. Atölye sonunda çocuklar ürettikleri enstrümanlarla müzik yaparak eğlenceli vakit geçirecekler.

Ayrıntılı bilgi için https://akmistanbul.gov.tr/ adresini ziyaret edin.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

doganyol-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort